Fredy de Graaf
Fredy de Graaf

WIE BEN IK

‘Volg je roeping en laat jezelf tot bloei komen’
Een prachtige omschrijving van hoe ik in het leven wil staan.

Een mens is en blijft in ontwikkeling, elke levensfase heeft nieuwe uitdagingen, ervaringen en bevindingen. Het leven ‘leven’, blijven (onder)zoeken, luisteren, leren, in gesprek gaan en ervaringen omzetten in wijsheid en kracht. Steeds meer tot bloei komen!

Ik ben iemand die liefdevol en respectvol om wil gaan met de wereld om mij heen.
Ik kan mensen, jong volwassenen en kinderen veiligheid en vertrouwen bieden.
Mijn empathische vermogen en mijn waarneming bevatten veel details, sfeer en gevoel, een zesde zintuig (hoog sensitief).
Integriteit en eerlijkheid staan bij mij hoog aangeschreven.
In mijn werk als Vertrouwenspersoon komen deze karaktereigenschappen echt tot hun recht.

Wat zegt mijn omgeving over mij?
Kernwoorden: vriendelijk, open en gastvrij, rust en vertrouwen, deskundig, integer, kritisch, consciëntieus, empathisch, betrokken, reflecterend.

Mijn werk- en levenservaring

Vanaf 1993 sta ik als groepsleerkracht voor de klas en heb mij gespecialiseerd als Intern Begeleider (Master Special and Educationals Needs). Doelgericht en passend onderwijs op maat bieden voor de kinderen is altijd mijn streven geweest. Ieder kind is uniek en heeft een eigen manier van ontdekken en leren. Samen met het kind, ouders/ verzorgers, specifieke aandacht en met zo nodig specialistische hulp een kind ondersteunen en coachen is een geweldige uitdaging.

In de loop der jaren heb ik me verder ontwikkeld en veel coaching gegeven, van stagiaire tot (startende) collega’s. Ik heb me verder verdiept in de prakgerichte psychologie, psychische en psychiatrische problematiek en de daarbij mogelijke behandelingen en therapieën.
Mijn ervaring ligt ook binnen de zorg.
Wat het dichtst bij mij ligt en ik het meest inzet tijdens mijn werk, is de oplossingsgerichte gespreksvoering en oplossingsgerichte vragen van F. Bannink. Daar ligt mijn expertrol.

“Focus op de toekomst. Wat wil jij voor het probleem in de plaats?”

In 2010 ben ik gestart als intern Vertrouwenspersoon en aandacht functionaris kindermishandeling en huiselijk geweld voor het onderwijs. Naast verschillende cursussen van de GGD en Veilig Thuis Twente heb ik het certificaat voor Schoolcontactpersoon/ Vertrouwenspersoon.

Vanaf 2016 ben ik gecertificeerd Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit. Het certificaat van ‘het opbouwen van een samenwerkingsrelatie met de leidinggevende(n) heb ik in 2017 behaald.

Ik ben lid van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen en werk volgens deze richtlijnen.

Trust and Talk

Mijn werk- en levenservaring heb ik omgezet in een droom en een nieuw doel.
Vanaf 1 juli 2017 is deze droom werkelijkheid geworden in mijn eigen bedrijf TRUST AND TALK  Vertrouwenswerk is een vak en vraagt om maatwerk!
Mijn ideaal om op deze manier met mijn werk de wereld een klein stukje mooier en beter te maken, heb ik gevonden. ♡